רוסיה כבשה לגאורגיה שני חבלים רחבי ידיים, והשקט בין המדינות הוא עניין זמני. ארמניה מנותקת מתורכיה מאז הטבח בעם הארמני. אזרביג'אן עשירה אבל הפסידה לארמניה את חבל נגורנו קרבך ומאז הן במצב מלחמה. מציאות גיאופוליטית מהמורכבות שיש על כדור הארץ שוכנת בנוף טבעי מופלא של הרים המגיעים לגובה של מעל 5000 מטר, מישורים רחבי ידיים וימות מיוחדות. שלוש ארצות שהן פסיפס של תרבויות, שפות ואמונות. איסלאם שיעי לצד נצרות קתולית ושאריות של קהילות יהודיות מפוארות. שפה הדומה לתורכית לצד שתי שפות השוכנות בדד בעץ השפות. לרגע הן אוחדו על ידי הענן הסובייטי, שהותיר בהן כמה מורשות חיוביות, אבל בעיקר צלקות. אסיה או אירופה? אפילו המקומיים אינם בטוחים…

כל יום במסע בן החודשיים בשלוש הארצות האלה הותיר אותי פעור פה. חווייה רדפה חווייה, וקושי רדף קושי. מבעיות תקשורת בשפות מוזרות, דרך התנהלות במדינה שלא באמת רוצה תיירים, וסכנות כמעט איזוטריות בדמות כלבים תוקפניים ואנשי חוק משועממים. בסופו של דבר היה זה אחד המסעות המרתקים והמשמעותיים עבורי.

הרצאה-מצגת על ארצות הקווקז הינה רחבת יריעה.  לבחירתכם, נוכל להכיר מדינה אחת מבין השלוש, או לדבר דווקא על שלוש המדינות הקרובות אך כל כך שונות זו מזו. נוכל להתמקד בנופים הטבעיים או בנוף אנושי, בארכיטקטורה או בגיאופוליטיקה, לפי העניין שלכם.

בינתיים, כמה טעימות ויזואליות:

גאורגיה (גרוזיה)

ארמניה

אזרביג'אן

כרזה להרצאה בדגש הסביבה הבנויה שהועברה בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון