מאז שאני זוכר את עצמי אני אוהב להסתכל, לחקור ולגלות. בראשית הדרך הטיולים לחו"ל היו שמורים להורים בלבד, ונאלצתי להסתפק בטיולי ניחומים ליער בן שמן ופארק הירקון בחורף, לחוף הים ולאילת בקיץ. את השאר עשו טיולי בית-הספר והחופשים הארוכים אצל קרובי המשפחה בקיבוצים. לריח הפרות התרגלתי עוד הרבה לפני שגיליתי ש"גיא" בהינדי פירושו "פרה". עם הזמן עניין ה-outdoors התפתח לכדי סוג של התמכרות, וכעת נדמה שכבר אין דרך חזרה. יש הטוענים שאם לא הייתי מתעקש לגור בפתח-תקווה זמן כה רב, לא היה גורם מניע לצאת ולתור כל מקום אפשרי.

לאחר השירות הצבאי נסעתי לטיול המפורסם במזרח הרחוק. לא גידלתי בעקבותיו מחלפות שיער (הכינים בנפאל אילצו אותי להסתפר קצוץ), אבל הטיול היה חוויה יוצאת דופן, שהביאה לפריצת דרך ביכולת ההתבוננות על העולם ויחסיי עמו. כדי לעודד אחרים לחוות חוויה שכזו הקמתי את אתר האינטרנט "לבי במזרח", חלוץ באינטרנט העברי בכלל ובתחום הטיולים בפרט. הטיול הגדול פינה מקומו ללימודים באוניברסיטת תל אביב לתואר B.Sc בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה ומדעי המחשב. כדי לשמור על השפיות בזמן הלימודים (פתירת אינטגרלים לא הספיקה) העברתי את הזמן בעבודה (בהכשרת בני נוער להדרכה ואחר כך בחברת "גילת רשתות לווין"), וכמובן בטיולים. המחויבויות הותירו חלונות זמן קצרים, שהיו הזדמנות נאה לגלות יעדים בארץ, באירופה ובאמריקה.

בטרם יבשה הדיו על המטלה האחרונה של הלימודים, חזרתי לטייל בתת היבשת ההודית. במהלך הטיול פגשתי רבים שקיללו את ספרי-ההדרכה הקיימים, והצורך במדריך ייחודי למטיילים להודו ונפאל הפך ממשי. המחקר לספר והכתיבה קרבו אותי עוד יותר לעולם, במקביל להדרכה בתחום הטלקומוניקציה בחברת "לוגטל" ועבודה בחברת "גילת" כמקורות פרנסה. הספר "הודו ונפאל" יצא בסופו של דבר לאור בהוצאת "ידיעות אחרונות". בד בבד תקפו אותי געגועים לספסל הלימודים, אבל הפעם – בשביל הנשמה. נרשמתי ללימודי תואר M.A בגיאוגרפיה ולימודי סביבה, שהחלו באוניברסיטת תל אביב והמשיכו באוניברסיטת חיפה, רק בשביל התירוץ לחקור את עיר הכרמל והים. עבודת התזה שכתבתי שילבה את עיסוקיי בתחום התקשורת והגיאוגרפיה, ובה ערכתי מחקר כמותי על רשת הטלפונים הלוויניים שהתקינה גילת בכפרים נידחים בפרו.

נסיעה כמעט מקרית לצפייה בשיטפונות בנגב ומצגת תמונות שהפצתי בעקבותיה, הפכו לפרויקט תיעוד ושיתוף מקיף. דרישת הקהל הביאה ליצירת מצגות נוספות, ואחרי שכמעט נגמלתי מלצלם בטיולים, הפכתי בלי להרגיש ל"צלם סביבתי". בשלב מסוים התברר שהקהל רואה רק את המראות היפים ועלול לחשוב שהטבע והשטחים הפתוחים בארץ הם עניין מובן מאליו. כך נולד המגזין-מצגת "סביבון", והפעילות האינטנסיבית הקשורה למאבקים סביבתיים בישראל והעלאת המודעות אליהם בציבור, ו"סביבון" זכה בפרס פראט לתקשורת.

"הטיול שאחרי התואר השני" היה לסין. מטען הטיולים הקודם ולימודי הגיאוגרפיה שידרגו את נקודת המבט במסע, וחברו לחוויות יוצאות דופן. כך נפלה ההחלטה לכתוב ספר, אך הפעם עם דגש על המסע, איכויותיו, ותא השטח הסיני המיוחד. הספר "יומן סין" יצא בהוצאה עצמית, והפך לפרויקט כתיבה, עריכה והפקה מורכב אך מרתק. זאת, במקביל לעבודה בחברת "גילת" ובהמשך בחברת הסטרט-אפ "פרסונל אקספלורר", אשר זכתה ברשיון בינלאומי מארגון "נשיונל ג'אוגרפיק" העולמי לספק פתרונות תוכן ומידע למטיילים באמצעות מכשירים ניידים. למרבה הצער המשבר הכלכלי של 2008 הביא לכך שתכניות לחוד ומציאות לחוד, ועד היום אין פתרון דומה למה שפיתחנו ב"פרסונל אקספלורר"…

העצמת הפעילות הסביבתית העירה את חלום הארכיטקטורה הנושן, בבחינת – לא מספיק לזהות את הבעיות ולהגיד מה לא, צריך לדעת לתכנן ולהציע פתרונות ראויים. עברתי לגור בחיפה והתחלתי ללמוד בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון. סמסטר רדף סמסטר ומסכת הלימודים בן חמש השנים לתואר B.Arch הסתיימה, תוך שהיא משלימה תחומים אחרים אותם למדתי ובהם התעסקתי, ופתחה אשנב נוסף, מזווית אחרת, אל העולם. פרויקט הגמר שילב רוח יזמית אותה הבאתי ממסדרונות ההייטק, עם הרצון להכיר לעומק מקום נוסף בחו"ל והפעם לפעול בו – תכננתי פרויקט התחדשות ותחנת מטרו בשכונת מוראנוב בוורשה, שהייתה מרכז החיים היהודים שם טרום המלחמה.

עם תום הלימודים עסקתי עבור משרד "רם איזנברג עיצוב סביבה" בפרויקטים רחבי יריעה סביב תכניות ומדיניות בקנה מידה גדול במרחב הציבורי. במקביל המשכתי ללמוד על העולם באופן בלתי תלוי, ובמקומות ובשיטות האהובות עלי במיוחד – סיורים בעולם ומפגשים בלתי אמצעיים עם ברוּאי עולם – בין אם בדרך לתחנת האוטובוס, בנחלי הנגב או בערים והרים בחו"ל. כל יציאה החוצה היא הזדמנות לחוות וללמוד, ואין מורה טוב יותר ומחולל חוויות מרגש יותר מהמפגש עם העולם והאנשים החיים בו. העמקתי את התובנות אודות יחסי הגומלין שבין טכנולוגיה, סביבה ותכנון, בין הווירטואלי לפיזי, והחיים בעידן רב התמורות בו אנו נמצאים, והדבר משתקף באתרי האינטרנט שאני מנהל ובהרצאות ומצגות למוסדות, ארגונים וחוגי בית.

בקיץ 2018 חזרתי לעבודה כשכיר, הפעם במגזר הציבורי, לתפקיד ראש ענף במחלקה לשימור מבנים ואתרים בעיריית חיפה. היה זה תפקיד רב תחומי ואינטנסיבי, אשר שילב הבנה אדריכלית סביבתית, היכרות עם דקויות חוק התכנון והבנייה, היבטים כלכליים, תהליכים עירוניים, לצד עבודת משרד, עבודת שטח, הנחיית ספקים חיצוניים מחד וציבור בונה מאידך, ניהול פרויקטים וניהול מידע. מילאתי תפקיד זה במשך למעלה משלוש שנים.

במקביל בניתי "סדנאות סיור" בהן אני מלמד את המשתתפים להכיר את הסביבה העירונית ואת השפה האדריכלית דרך נקודת מבטם.

החל ב-2021 התחלתי לעבוד כעצמאי ובצוותים על פרויקטי תיעוד מורשת בנויה, סקרי שימור ותכנון מונחה מורשת. בשנת 2022 הצטרפתי לסגל האדקמי של הפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון, כעמית הוראה. אני משמש מנחה בסטודיו לעיצוב עירוני שנה ב'.

החל ב-2022 חזרתי לעבודה כשכיר, הפעם בעמותה (NGO) – המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל. אני משמש כמנהל מחוז גליל מערבי, חיפה ומנשה. בתפקיד זה, אני יכול להביא לידי ביטוי מגוון רחב של כישורים ותחומי ניסיון שרכשתי במשך השנים, על מנת לקדם את נושא שימור ומינוף המורשת מעשה ידי אדם, פיזית ונופית, באזור צפון מערב ארצנו.

 

לפוסט הזה יש 7 תגובות

  1. תמיר נוף

    גיא, סיפור ה"אודות הידידותי" שלך מעורר קנאה (אבל לא צרות עין) והשראה. ההספק שלך וההליכה שלך עם מה שאתה מאמין בו ואוהב אותו ראויה לחיקוי. תמשיך כך. תמיר.

  2. Anat Kehati - Lima,

    המצגת האחרונה על הכרמל פשוט מדהימה. זה מרגיש כאילו שאני עצמי שם במקום מאחורי המצלמה! צרוף מבורך של רגש ואומנות.
    מקווה שתימצא לי ההזדמנות להקשיב לאחת מהרצאותיך.
    יישר כח גיא !!!
    ענת

  3. הודיה קרן, רחובות.

    מעורר השראה 🙂

  4. סיגל, יהוד-מונוסון

    גיא שלום,

    האתר שלך מקסים ומרתק, נכנסתי בעקבות
    ההרצאה הערב שהיתה קולחת ומעניינת.

    סיגל

  5. סיגל, יהוד-מונוסון

    גיא שלום,
    האתר שלך מקסים ומרתק, נכנסתי בעקבות
    ההרצאה הערב שהיתה קולחת ומעניינת.
    סיגל

  6. ירון

    שלום גיא, קראתי את הספר שלך "יומן סין" ואני ממליץ לכל שוחרי הטיולים בכלל ובסין/ המזרח הרחוק בפרט לקנות אותו. הספר מדהים וייחודי בכך שהוא מאפשר היכרות מעמיקה עם סין לא סתם כאוסף אטרקציות "חובה" בסין אלא כספר קריאה של ממש שמעניין לקרוא ועושה חשק לתור את סין והמזרח!
    מלבד זאת האתר שלך מקסים , פשוט כמה רמות מעל כל השאר. לכל הקוראים : בכל פעם שבא לכם "לברוח" מהשגרה, פשוט כנסו לאתר של גיא ותפליגו בדמיון לעבר החופש!

    ירון

  7. עמית

    שלום גיא.
    האתר שלך, קורות החיים, הרוח היזמית והטיולים – כולם מעוררי השראה.
    תמשיך להצליח!

כתיבת תגובה